Ανάγνωση σε 2 λεπτά 16 Φεβ 2024

Πώς φοράμε το petrol;

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Ο κόσμος των χρωμάτων μας εμπνέει με την τεράστια ποικιλία του, μας προκαλεί να εκφραστούμε μέσα από τη φαντασία μας, να ντυθούμε και να ντύσουμε τους χώρους μας. Φέτος, διαλέγουμε petrol!

Τι είναι το Petrol;

Το petrol είναι ένα χρώμα που συνδυάζει σκούρους μπλε και πράσινους τόνους. Η ακριβής απόχρωσή του, καθώς και το ποια από τις δύο θα κυριαρχεί κάθε φορά εξαρτάται πολύ από τη γωνία από την οποία θα πέσει πάνω του το φως. Κάποιες φορές θα το πεις και τυρκουάζ. Παρ όλα αυτά έχει τη δική του προσωπικότητα και μεγάλο βάθος ως χρώμα.

Το όνομα του δεν προέρχεται από το χρώμα του πετρελαίου έτσι όπως το βλέπουμε μέσα σε ένα μπουκάλι, αλλά αναφέρεται περισσότερο στις αποχρώσεις που παίρνει η άσφαλτος το ηλιοβασίλεμα. Σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει αν περπατάτε εκείνη την ώρα. Κάποιοι άνθρωποι το συγκρίνουν με τα βάθη του φουρτουνιασμένο ωκεανού, πράγμα που ισχύει. Για πολλούς επίσης, ακριβώς χάρη στο χρώμα του, μπορεί να μπει στην κατηγορία των ναυτικών αποχρώσεων.

Το petrol και πώς να το φορέσουμε

Συχνά θεωρείται κατάλληλο για πιο ψυχρά κλίματα και εποχές γι αυτό και χρησιμοποιείται όχι μόνο σε ρούχα, αλλά και σε αξεσουάρ όπως καπέλα, κασκόλ και γάντια. Αυτό εξηγεί και ότι το επιλέγουν άνθρωποι με πιο ψυχρά χαρακτηριστικά, δηλαδή με ανοιχτό δέρμα και χρώμα ματιών, στους οποίους ταιριάζει ιδιαίτερα. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους; Σ’ αυτή την περίπτωση θα τους τονίσει, ειδικά αν το συνδυάσουν με χρώματα που θα του επιτρέψουν να κάνει την παρουσία του αισθητή. Εξαιρετική επιλογή για ένα πιο τολμηρό look είναι το μοβ του δαμάσκηνου.  Αν, πάλι, δεν λατρεύετε τις αντιθέσεις, συνδυάστε το petrol με λευκό οι μπεζ για μια διαχρονικά κομψή εμφάνιση.

Το petrol και οι τελευταίες τάσεις της μόδας

Αν θέλετε να δημιουργήσετε το τέλειο petrol outfit ακολουθήστε τα παρακάτω tips, ενώ  αν πιστεύετε ότι η μονοχρωμία είναι βαρετή, δοκιμάστε να φορέσετε το ίδιο χρώμα αλλά σε διαφορετικές αποχρώσεις και θα αλλάξετε αμέσως γνώμη! Μια πετρόλ ζακέτα με μια τυρκουάζ μπλούζα από μέσα και μπλε σκούρο παντελόνι αποτελεί μία ασφαλή και δοκιμασμένη συνταγή για chic εμφανίσεις.

Μήπως προτιμάτε να συνδυάσετε πολλά χρώματα μεταξύ τους; Σ’ αυτή την περίπτωση θα επαναλάβουμε ότι το petrol ταιριάζει πολύ με το δαμασκηνί, ενώ μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό αν συνδυαστεί με αποχρώσεις του ροζ ή του κίτρινου.  Μη φοβηθείτε τους πειραματισμούς αν θέλετε μια πραγματικά τολμηρή εμφάνιση.

Αν πάλι η γκαρνταρόμπα σας είναι γεμάτη με ρούχα σε ουδέτερους τόνους, προτιμήστε ένα βαθύ τυρκουάζ σε παπούτσια για τις γυναίκες ή γραβάτα για τους άντρες.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με το petrol;

Γενικά το petrol είναι ιδανικό χρώμα για τα αξεσουάρ μας που υπάρχουν για να μας απογειώνουν τη διάθεση και το στυλ! Γυναικεία παπούτσια, τσάντες, σκουλαρίκια ή κορδέλες μαλιών ή αντρικές τιράντες και γραβάτες σ’ αυτό το χρώμα θα κάνουν μεγάλη αίσθηση! Έτσι ή αλλιώς, ακόμα κι αν είστε fan του κλασικού, το petrol θα δώσει νέα ενέργεια στο στυλ σας. Απλά δοκιμάστε το!

Διάβασε περισσότερα άρθρα