Ανάγνωση σε 3 λεπτά 23 Ιαν 2023

Answear Graphic Design Masters – ο διαγωνισμός που εμπνέει ακόμα και διάσημους καλλιτέχνες!

Συντάκτης: Nina
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Διάσημοι καλλιτέχνες προτρέπουν για συμμετοχή στο διαγωνισμό! Γνωρίστε τους καλλιτέχνες – πρεσβευτές του διαγωνισμού Answear Graphic Design Masters, ανάμεσα τους και ο γνωστός Σλοβένος εικονογράφος Mitja Bokun.

Εδώ και λίγες εβδομάδες διεξάγεται ο διεθνής διαγωνισμός Answear Graphic Design Masters – ένας διαγωνισμός στον οποίο καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 5.000 ευρώ δημιουργώντας πρωτότυπα γραφικά με τη χρήση προϊόντων από τη συλλογή της Answear. Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας;
Αν χρειάζεστε λίγη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που δημιούργησαν οι πρεσβευτές του διαγωνισμού. Ταλαντούχοι καλλιτέχνες, γραφίστες, εικονογράφοι – άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά στον τομέα της τέχνης και του σχεδιασμού, σχεδιάζοντας ευφάνταστες δημιουργίες με στυλό, μολύβι και πένα.

Gosia Herba – εικονογράφος

Η Gosia ασχολείται με την εικονογράφηση για περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει εργαστεί για πολωνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, εικονογραφώντας εξώφυλλα βιβλίων, CD και περιοδικών, σχεδιάζοντας για παιδιά και ενήλικες. Τα έργα της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στην Washington Post, στο Vanity Fair, στο New Yorker και σε πολλά άλλα! Όπως πολλοί καλλιτέχνες, η Gosia Herba ζωγραφίζει από την παιδική της ηλικία και εμβάθυνε το πάθος της σπουδάζοντας ιστορία της τέχνης. Το στυλ της είναι εκφραστικό, γεωμετρικό και γεμάτο έντονα χρώματα. Η Gosia αντλεί έμπνευση από τη λαϊκή τέχνη και προσπαθεί να απεικονίζει αυθεντικούς, δυνατούς και ζωντανούς χαρακτήρες στα έργα της.

Wiktoria Kamińska – γραφίστρια και σχεδιάστρια μάρκας

Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με την οπτική αναγνώριση των εμπορικών σημάτων: δημιουργεί λογότυπα, επιλέγει χρώματα και τυπογραφία. Δημιουργώντας εμπορικά σήματα, βοηθά τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα. Πιστεύει επίσης ακράδαντα στη δύναμη των γυναικών. Η δημιουργία φέρνει στη Βικτώρια πολλή χαρά. Εκτιμά τον μινιμαλισμό στη δουλειά της και στη ζωή της. Συνήθως επιλέγει μολύβι, κάρβουνο, μπογιά και μαρκαδόρους για να δημιουργήσει έναν κόσμο σχεδιασμού σε ένα κομμάτι χαρτί. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού μας, η Wiktoria Kaminska δημιούργησε ένα πολύ θηλυκό, λεπτεπίλεπτα εμπλουτισμένο σχέδιο με σκουλαρίκια με αστέρια.

Bartosz Kosowski – εικονογράφος και σχεδιαστής αφισών

Ασχολείται με την εικονογράφηση και το σχεδιασμό αφισών εδώ και αρκετά χρόνια. Σπούδασε γραφιστική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού. Ο Bartosz είναι ο δημιουργός πολυάριθμων βραβευμένων κινηματογραφικών αφισών- το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει έργα για κολοσσούς όπως οι Disney, LucasFilm, Legendary Pictures, Apple, Canal+, Netflix, HBO και Electronic Arts. Το έργο του είναι διεθνώς αναγνωρισμένο – ο Bartosz έχει λάβει, μεταξύ άλλων, ένα ασημένιο και πέντε χρυσά μετάλλια από τη διάσημη Society of Illustrators. Ο Bartosz Kosowski ήταν μέντορας για τα Adobe Design Achievement Awards επί οκτώ χρόνια.

 

Διάβασε περισσότερα άρθρα