Ανάγνωση σε 5 λεπτά 20 Σεπ 2023

Agnieszka Pruchnik: Επικεντρωνόμαστε στη συμπερίληψη

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

Όταν συζητάμε για τη γυναικεία μόδα, εστιάζουμε στη συμπερίληψη, τη φυσικότητα και τη διαφορετικότητα. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι αυτονόητη για κάθε γυναίκα. Κάποιες χρειάζονται χρόνο για να την αποκτήσουν. Οι συλλογές της Answear.LAB έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τις γυναίκες και να επιτρέψουν την έκφραση μέσα από τη μόδα- λέει η Agnieszka Pruchnik, Brand Director της Answear. LAB.

Η Answear. LAB είναι ένα brand με σαφή ταυτότητα. Πώς αναδεικνύεται αυτή η ταυτότητα μέσα από τη συλλογή NO SHAME;

Η μεγάλη αξία της μάρκας είναι οι δράσεις που πραγματοποιούνται για την ενδυνάμωση των γυναικών στην κοινωνία, τις οποίες σίγουρα θα συνεχίσουμε. Σαφώς υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές τις οποίες σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε βήμα προς βήμα. Μία από αυτές τις αλλαγές αναδείξαμε μέσα από την περιορισμένη συλλογή NO SHAME. Θέλουμε να προσελκύσουμε την προσοχή όχι μόνο στις γυναίκες επαναστάτριες που επιλέγουν σκισμένα τζιν ή αλυσίδες για το look τους αλλά σε κάθε γυναίκα ανεξαιρέτως του στυλ της.

Ποια είναι η δική σας αφήγηση για την ιστορία της μόδας;

Εστιάζουμε στη συμπερίληψη, τη φυσικότητα και τη διαφορετικότητα. Δεν αποπνέει κάθε γυναίκα αυτοπεποίθηση. Κάποιες γυναίκες χρειάζονται χρόνο για να την αποκτήσουν. Η Answear.LAB έχει σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τους επιτρέψει να εκφραστούν μέσω της μόδας. Ο τολμηρός σχεδιασμός δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που χτίζει τη δύναμη μιας ομάδας γυναικών, μπορεί να μην ταιριάζει σε μία άλλη ομάδα. Οι γυναίκες πρέπει να επιλέγουν το στυλ τους σύμφωνα με την προσωπική τους αισθητική και αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της NO SHAME. Επιλέξαμε ρούχα υψηλής ποιότητας τα οποία δεν καθορίζουν το στυλ αλλά αφήνουν ελεύθερο χώρο για τη διαμόρφωση του προσωπικού στυλ.

Τι ενέπνευσε την ομάδα Answear.LAB κατά τη δημιουργία της συλλογής;

Οι τρέχουσες τάσεις, αλλά και η διαφορετικότητα που ανέφερα. Τις αναδεικνύουμε, μεταξύ άλλων, με τη χρήση φυσικού δέρματος, το οποίο θα γίνει το σήμα κατατεθέν μας και θα έχει μόνιμη θέση σε κάθε μας συλλογή. Προμηθευόμαστε το δέρμα που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία των προϊόντων μας από πιστοποιημένους συνεργάτες που λειτουργούν με ηθικό και βιώσιμο τρόπο. Λειτουργούμε με διαφάνεια και μας ενδιαφέρει ο αντίκτυπος των προϊόντων μας στο περιβάλλον.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο της συλλογής NO SHAME είναι η δαντέλα. Η τάση αυτή μας συνοδεύει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά έχει ιδιαίτερη απήχηση στις νέες συλλογές για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2023/2024. Ο συνδυασμός της δαντέλας με το ποιοτικό δέρμα αντιπροσωπεύει μια τολμηρή και ανεξάρτητη γυναίκα που δεν φοβάται να εκφράσει τις πεποιθήσεις της.

Τι διακρίνει τη συλλογή NO SHAME;

Το στοιχείο που ξεχωρίζει στη συλλογή είναι πρώτα απ’ όλα ο σχεδιασμός. Εκτός από τα κλασικά δερμάτινα τζάκετ, περιλαμβάνει oversized παλτά, γιλέκα, φαρδιά παντελόνια, μπλούζες και φορέματα με δαντέλα. Όσο για τα κοστούμια, ανήκουν στο DNA της μάρκας και τονίζουν το θάρρος και την ανεξαρτησία των γυναικών.

Το βασικό χρώμα της συλλογής είναι το μαύρο που παρουσιάζεται σε διαφορετικές υφές και συνδυάζεται με φούξια και φλοράλ μοτίβα. Όσο για τις φωτογραφίες της συλλογής είναι ως επί το πλείστον ασπρόμαυρες και τονίζουν το βασικό μήνυμα της συλλογής.

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε ποιο είναι αυτό το μήνυμα;

Μιλάμε για το γεγονός ότι κάθε γυναίκα είναι όμορφη και δεν πρέπει να ντρέπεται για την εμφάνιση της .Θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της ντροπής γιατί δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε, για το πώς δείχνουμε και για το ποιον αγαπάμε. Κάθε γυναίκα αξίζει σεβασμό και εκτίμηση. Η μόδα πρέπει να μας βοηθά να βρούμε το δρόμο μας προς την αυτοαποδοχή και μπορεί να επιφέρει κοινωνική αλλαγή μέσα από το διάλογο.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μέρος της συλλογής NO SHAME αποτελούν τα T- shirts που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Carolina Altavilla, μια Αργεντινο-Ιταλίδα εικονογράφο, γνωστή για τα γραφικά της που κερδίζουν τις καρδιές των χρηστών των social media και των αναγνωστών των πιο δημοφιλών περιοδικών του κόσμου. Η Carolina εικονογράφησε στα μπλουζάκια θετικά συνθήματα που προωθούν την αυτοαποδοχή, αναφερόμενη στην ιδέα του NO SHAME. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τις γυναίκες, δίνοντάς τους θάρρος και επιτρέποντάς τους να εξελιχθούν. Ας το παραδεχτούμε, δεν είναι πολλές οι γυναίκες που μπορούν να πουν χωρίς δισταγμό ότι πιστεύουν στον εαυτό τους.

Είναι μακρύς ο δρόμος για να πιστέψουν οι γυναίκες στον εαυτό τους;

Πολλές συνθήκες και καταστάσεις στις οποίες λειτουργούμε καθημερινά επηρεάζουν το πόσο δύσκολος και μακρύς είναι αυτός ο δρόμος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ποικιλία, οι επιλογές και η απομάκρυνση από τη δημιουργία συγκεκριμένων προσωπικοτήτων είναι τόσο σημαντικές στη μόδα. Μπορούμε να τονίσουμε τη θηλυκότητά μας τόσο με ένα δαντελένιο φόρεμα όσο και με ένα διάφανο τοπ. Όλα εξαρτώνται από τα ρούχα με τα οποία νιώθουμε πιο άνετα.

Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα- επαναστάτρια, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Answear.LAB μέχρι σήμερα, δεν παραμένει πλέον στο επίκεντρο;

Το μήνυμα απευθύνεται τόσο σε θαρραλέες γυναίκες αλλά και σε όσες θέλουν να χτίσουν την αυτοπεποίθηση τους βήμα προς βήμα με τη βοήθεια στιλιστικών αντιθέσεων και συνδυασμών. Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης μας έδειξε ότι συνδυάζοντας ένα παντελόνι με παγιέτες με τζάκετ για μία καθημερινή έξοδο, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Στην Answear.LAB σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε πολλές από τις παγκόσμιες τάσεις και να τις ενσωματώσουμε στις συλλογές μας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας look από τη NO SHAME συλλογή;

Λατρεύω τη μίξη των στυλ, οπότε θα επέλεγα ένα δερμάτινο τζάκετ με δαντελένιο πουκάμισο και παντελόνι σε στυλ καμπάνα. Αποπνέει θάρρος αλλά και ζεστασιά η οποία ταιριάζει απόλυτα με τη δική μου προσωπικότητα.

Διάβασε περισσότερα άρθρα