Ανάγνωση σε 2 λεπτά 14 Φεβ 2024

Ώριμος μινιμαλισμός με Remain

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Τί περιλαμβάνει η γκαρνταρόμπα της σύγχρονης γυναίκας; Η γνωστή μάρκα Remain παρουσίασε την τελευταία της συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, στον επιβλητικό χώρο της γκαλερί Den Frie. ‘ Η Remain αποδεικνύει με αυτή τη συλλογή ότι είναι μία από τις κορυφαίες δανέζικες μάρκες’ επισημαίνει ο Łukasz Witek, Lead Stylist της Answear.

Η Remain στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

Η νέα συλλογή της Remain δημιουργήθηκε υπό τη διεύθυνση του δημιουργικού διευθυντή Martin Asbjørn. Τα σχέδια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2024 είναι εμπνευσμένα από το θηλυκό power dressing που παραπέμπει στο DNA της μάρκας. Η επίδειξη στην Κοπεγχάγη παρουσίασε επίσης αντιθέσεις στις υφές και εκλεπτυσμένη απλότητα.

Στόχος μου ήταν να συνδυάσω στοιχεία κλασικών και διαχρονικών ρούχων μέσα από το πρίσμα μιας σύγχρονης, δυνατής γυναίκας’  εξηγεί ο Asbjørn μετά την επίδειξη, τονίζοντας ότι υιοθέτησε μια διαισθητική προσέγγιση για τη δημιουργία της συλλογής.

‘Παρατηρώ τις γυναίκες γύρω μου, στην προσωπική μου ζωή και στην κοινωνία στο σύνολό της. Για μένα, αυτή η συλλογή έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που πάντα ήθελα να μεταδώσω’ προσθέτει.

Μια συλλογή εκλεπτυσμένη σε κάθε της λεπτομέρεια

Η επίδειξη της Remain πραγματοποιήθηκε στο Den Frie. Η γκαλερί αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα της συλλογής. Τα στυλ που παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα αποτέλεσαν το κεντρικό μέρος της επίδειξης μόδας. Οι δημιουργίες του ανοίγματος ήταν πιο κλασικές ενώ στα σχέδια που ακολούθησαν κυριάρχησαν πιο μοντέρνες γραμμές.

‘Η πρώτη συλλογή Remain, υπό την καθοδήγηση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Martin Asbjoern, αποτύπωσε αλλά και αναβάθμισε το DNA της μάρκας. Ο ουδέτερος χρωματικός σχεδιασμός, συμπληρωμένος από ήπια παστέλ χρώματα, συνδυάστηκε με μίνιμαλ γραμμές. Η Remain αποδεικνύει με αυτή τη συλλογή ότι είναι μία από τις κορυφαίες δανέζικες μάρκες’ περιγράφει ο Łukasz Witek, Lead Stylist της Αnswear.

Η συλλογή διατηρήθηκε σε σκούρες αποχρώσεις του μπορντό, του πράσινου, του καφέ και του μαύρου. Υπήρχαν επίσης φρέσκες, λιλά αποχρώσεις. Παρατηρώντας τα σχέδια της Remain, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι είναι συνεκτικά μεταξύ τους και εκλεπτυσμένα σε κάθε λεπτομέρεια.

Διάβασε περισσότερα άρθρα