Ανάγνωση σε 3 λεπτά 19 Φεβ 2024

Ντύσου με denim από την κορυφή ως τα νύχια

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Από την καλιφόρνια μέχρι το Χόλιγουντ και τα style icons της δεκαετίας του ’90, το denim έχει διανύσει πολύ δρόμο για να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά στη βιομηχανία της μόδας. Είναι εμβληματικό, διαχρονικό και πάντα μοντέρνο, γι’ αυτό και έχει γίνει ο πρωταγωνιστής της συλλογής LIVE.LOVE.DENIM της Answear.LAB.

Τα denim ρούχα βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ντουλάπα. Αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του casual styling. Το 2024, ο κόσμος της μόδας εστιάζει ακόμη πιο έντονα στο denim, συνυφαίνοντάς το με τις πιο καυτές τάσεις. Το denim φοριέται από την κορυφή ως τα νύχια σε διάφορες γραμμές και μορφές. Θα προσεγγίσουμε τις αποχρώσεις του, συνδυάζοντάς το με δέρμα και βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.

Denim on denim

Το total denim look  είναι εμνπευσμένο από το στυλ των θρυλικών αμερικανικών διασημοτήτων. Το δίδυμο Britney Spears και Justin Timberlake έκανε πραγματικό πάταγο στον κόσμο της μόδας όταν εμφανίστηκαν στα American Music Awards του 2001 με ασορτί denim μονόπετα.

Η σύγχρονη εκδοχή του denim on denim αντλεί από διαχρονικές γραμμές, αλλά είναι επίσης πιο μινιμαλιστική. Με αυτόν τον τρόπο οι Diesel, Givenchy, Burberry ή Chloe παρουσίασαν τις παραλλαγές του denim στην πασαρέλα. Το denim on denim στις μέρες μας απαιτεί πολύ λιγότερη προσπάθεια για τη σύνθεση στυλ. Δύο κομμάτια που ταιριάζουν χρωματικά αρκούν για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη συνολική εμφάνιση.

Σκούρο denim look

Μια σκούρα απόχρωση δίνει στο denim μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση και αγαπήθηκε από τους σχεδιαστές των κορυφαίων οίκων μόδας του κόσμου. Τα σχέδιά τους σε διάφορες μορφές παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα από τους Gucci, Miu Miu ή Helmut Lang, συνοδευόμενα από μια μινιμαλιστική χρωματική παλέτα που αποτελείται από αποχρώσεις του μπλε, του ναυτικού και του μπεζ.

Το σκούρο τζιν δείχνει καλύτερα όταν εντάσσεται σε ήπιους χρωματικούς συνδυασμούς. Εκτός από τα προαναφερθέντα χρώματα, θα ταιριάξουν επίσης οι λευκές, γκρι και μαύρες πινελιές. Το σκούρο μπλε, διακριτικό denim είναι το υλικό επιλογής για πολλά ρούχα. Ως εκ τούτου, αν και περιοριστικό στο χρώμα, επιτρέπει την ελευθερία στη φόρμα. Φορέστε το σκούρο τζιν σε φαρδιά ή ίσια γραμμή και συνδυάστε το με ένα εφαρμοστό ή loose fit τοπ.

Ντένιμ & δέρμα – ένας δυνατός συνδυασμός

Αν και πρόκειται για εντελώς διαφορετικά υλικά, μαζί αποτελούν ένα απόλυτα ταιριαστό δίδυμο. Το δέρμα προσθέτει χαρακτήρα στην εμφάνιση, ενώ το denim την ολοκληρώνει με ένα διαχρονικό στυλ. Αν είστε οπαδός των κλασικών συνδυασμών, συνδυάστε ένα κοντό biker jacket, ένα λευκό T-shirt με λαιμόκοψη σε σχήμα V και ένα τζιν σε ίσια γραμμή. Το τζιν και το δέρμα συμπληρώνουν τέλεια το ένα το άλλο.Στη συλλογή LIVE.LOVE.DENIM της Answear.LAB θα βρείτε items τα οποία μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε τόσο με τζιν όσο και με δερμάτινο κάτω μέρος – φούστα ή παντελόνι.

Τα αξεσουάρ είναι επίσης σημαντικά στο δίδυμο denim & δέρμα. Για μια εμφάνιση που συνδυάζει και τα δύο υλικά, επιλέξτε τις μοντέρνες δερμάτινες μπαλαρίνες της φετινής σεζόν. Οι μπαλαρίνες, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν συνώνυμο του κιτς, επανέρχονται στην επικαιρότητα και αποτελούν μέρος των πιο hot τάσεων του 2024. Δεν είναι πλέον υποδήματα που παραμορφώνουν τη σιλουέτα. Με τις παραγεμισμένες μύτες, τα ενδιαφέροντα σχήματα και τις υφές τους, συμπληρώνουν τέλεια τις καθημερινές εμφανίσεις – ειδικά αυτές που κατασκευάζονται με denim ρούχα.

Διάβασε περισσότερα άρθρα