Ανάγνωση σε 3 λεπτά 20 Φεβ 2024

Η μόδα των 90s με την Answear.LAB

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Η μόδα των 90s εμπνέει τους σχεδιαστές ενώ έντονα χρώματα και οι γραμμές που τη χαρακτηρίζουν αποτελούν μέρος των κύριων παγκόσμιων τάσεων. Τα μοτίβα της δεκαετίας του ’90 μπορείτε να τα βρείτε, για παράδειγμα, στη συλλογή Focused and Fabulous της Answear.LAB. Δείτε πώς να διαμορφώσετε τα ρούχα σας για να είστε πάντα στη μόδα.

Η κοινωνική διάθεση και η ποπ κουλτούρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του στυλ της δεκαετίας του 1990. Θέλοντας να στραφούν πέρα από τη συντηρητική μόδα, οι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν ένα στυλ που δεν ανήκε σε συγκεκριμένα πρότυπα. Όταν δημιουργούσαν καθημερινό στυλ, εμπνέονταν από τους αστέρες τηλεοπτικών σειρών, τους μουσικούς, τους αστέρες του Χόλιγουντ και τα supermodels.

Μέχρι πρόσφατα, το στυλ της δεκαετίας του 1990 χαρακτηριζόταν ως πολύ προφανές. Σήμερα εμπνέει και πάλι τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν πρωτότυπα στιλ, που φοριούνται τόσο καθημερινά όσο και σε και ειδικές περιστάσεις. Ρούχα στην αισθητική του στυλ της δεκαετίας του 1990 μπορείτε να βρείτε και στη νέα συλλογή Focused and Fabulous της Answear.LAB.

Φλοράλ στυλ

Η συλλογή Focused and Fabulous παρουσιάζει θηλυκές γραμμές βασισμένες στις παγκόσμιες τάσεις. Τα φορέματα με φλοράλ σχέδια, ειδικά στον χρωματικό συνδυασμό κόκκινου και μαύρου, παίζουν τον κύριο ρόλο στα καθημερινά και βραδινά σύνολα. Το κύριο μοτίβο των διακοσμητικών λεπτομερειών και των εκτυπώσεων είναι το τριαντάφυλλο. Όποια και αν είναι η μορφή τους, τα τριαντάφυλλα και άλλα φλοράλ μοτίβα θα βρίσκονται στις πασαρέλες των παγκοσμίου φήμης σχεδιαστών τις επόμενες σεζόν. Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτή την τάση στην καθημερινότητά σας; Επιλέξτε ένα ντραπέ φόρεμα σε εφαρμοστή γραμμή το οποίο είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Μια μακρυμάνικη μπλούζα και μια φούστα σε ίσια γραμμή και σκίσιμο είναι εξίσου ενδιαφέρουσες επιλογές καθώς όχι μόνο συνδυάζονται ιδανικά, αλλά μπορούν εύκολα να αποτελέσουν τη βάση για άλλα σύνολα. Απλώς συνδυάστε τη φούστα με ένα εντυπωσιακό τοπ και συνδυάστε την μπλούζα με ένα αγαπημένο σας παντελόνι.

Κορμάκια σε στιλ 90s από την Answear.LAB

Το κορμάκι είναι ένα ακόμη σύμβολο της δεκαετίας του 1990, το οποίο κυριαρχεί στον κόσμο της μόδας. Το προτιμούν μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς σταρ, όπως η Emily Ratajkowski και οι αδελφές Kardashian και Jenner. Τα κορμάκια αναδεικνύουν τα καλύτερα στοιχεία της γυναικείας σιλουέτας, τονίζουν τις καμπύλες, καλύπτουν τις ατέλειες και εφαρμόζουν τέλεια. Αν ψάχνετε για ρούχα που θα ταιριάζουν τόσο σε κομψές όσο και σε καθημερινές εμφανίσεις, το κορμάκι είναι η τέλεια λύση. Ένα κορμάκι με απλικέ παγιέτες μπορεί να συνδυαστεί με μαύρο τζιν, φούστα σε φαρδιά γραμμή ή κοστούμι. Για ειδικές περιστάσεις, προτιμήστε μια μαύρη φούστα ή ένα κομψό παντελόνι.

Ο κόσμος της καμπαρντίνας στην Answear.LAB

Τα δερμάτινα ρούχα έχουν κατακτήσει τις πασαρέλες εδώ και αρκετό καιρό, μία τάση που αναδεικνύεται μέσα από τις καμπαρντίνες.  Οι δερμάτινες καμπαρντίνες σε γήινες αποχρώσεις αποτελούν βασικό στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας και ταιριάζουν ιδανικά με ρούχα σε ίσια γραμμή. Συνδυάστε την καμπαρντίνα σας με casual τζιν, ένα μαύρο ζιβάγκο ή ένα ασύμμετρο μακρύ φόρεμα.

Επικεντρωθείτε στο denim

Οι τάσεις των 90s δεν ήταν μόνο ένα πολύχρωμο συνονθύλευμα, αλλά και ουδέτερα χρώματα σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικό street style εμπνευσμένο από το στυλ του Calvin Kein – ένα λευκό T-shirt, αθλητικά παπούτσια και τζιν. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα καθημερινό ντύσιμο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90, το κλασικό μπλε ψηλόμεσο τζιν είναι απαραίτητο. Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξετε, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια casual εμφάνιση συνδυάζοντας το παντελόνι με την αγαπημένη σας μπλούζα, πουλόβερ ή άνετο φούτερ.

Διάβασε περισσότερα άρθρα