Ανάγνωση σε 2 λεπτά 29 Απρ 2024

New Balance 9060, το μοντέλο που θα λατρέψεις με την πρώτη ματιά!

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Η New Balance σπάει ρεκόρ δημοφιλίας παγκοσμίως. Για περισσότερα από 100 χρόνια, εντυπωσιάζει με τον πρωτότυπο σχεδιασμό, την καινοτομία και την καθημερινή άνεση.  Το Νew Balance 9060 είναι αφιερωμένο στην κληρονομιά της μάρκας. Ανακαλύψτε τα best sellers στα sneakers της τελευταίας σεζόν!

Η New Balance σχεδίασε το πρώτο παπούτσι τρεξίματος στον κόσμο με κυματοειδές σχήμα για καλύτερο κράτημα του ποδιού. Το μοντέλο, που ονομάστηκε “Tracker”, έγινε δημοφιλές στους δρομείς σε σχολεία και κολέγια σε όλη τη Μασαχουσέτη ενώ παγκόσμια αναγνώριση έφερε στη New Balance ο Jim Davis, ο οποίος αγόρασε τη μάρκα το 1972. Ο Davis συνέχισε να λανσάρει μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα που κέρδισαν την προσοχή όχι μόνο των αθλητών αλλά και των διεθνών αστέρων της ποπ κουλτούρας ενώ σήμερα, τα New Balance αποτελούν τα δημοφιλέστερα αθλητικά και lifestyle παπούτσια στον κόσμο.

Εκεί που το μέλλον συναντά το παρελθόν

Οι James Lee και Yue Wu είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του New Balance 9060. Καθώς  εργάζονταν πάνω στο νέο μοντέλο, η δημιουργική ομάδα είχε κατά νου την επιτυχία των μοντέλων 327 και 57/40, τα οποία παρέπεμπαν στο στυλ των δεκαετιών του 80 και του 90. Αντλώντας έμπνευση από το ρετρό στυλ και το σύγχρονο design, οι σχεδιαστές δημιούργησαν μοναδικά παπούτσια που τραβούν το βλέμμα με την πρώτη ματιά. Σύμφωνα με τον Yue Wu, η επιτυχία του NB 9060 αποτελείται από συγκεκριμένα στοιχεία που εντάσσονται στη συνολική κίνηση του παπουτσιού.

Ο Wu σχεδίασε το πάνω μέρος μελετώντας προσεκτικά κάθε ένα από τα επιλεγμένα ρετρό μοντέλα της New Balance, αναζητώντας στοιχεία που τα επηρέασαν ώστε να γίνουν εμβληματικά. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού λογότυπου ενώ ο James Lee τελειοποίησε τη σόλα προσθέτοντας το μαξιλάρι απορρόφησης κραδασμών ABZORB καθώς και το σύστημα CR για πιο ελεγχόμενη κίνηση.

New Balance 9060: ένα παπούτσι για κάθε περίσταση

Η επιτυχία του 9060 βασίζεται στον καινοτόμο ρετρό σχεδιασμό του, την άνεση και τις ατελείωτες δυνατότητες styling. Συνδυάζονται τόσο με casual και αθλητικό στυλ όσο και με πιο κομψές γραμμές όπως φορέματα ή φούστες. Τέλος, για την άνοιξη, ο ιδανικός συνδυασμός αποτελείται από τζιν σε φαρδιά γραμμή σε συνδυασμό με κοντό τζάκετ σε γήινες αποχρώσεις.

Διάβασε περισσότερα άρθρα