Ανάγνωση σε 3 λεπτά 28 Μαρ 2024

Τα μυστικά του Ιταλικού στυλ

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Το στυλ ‘made in Italy’ είναι μοναδικό. Ακόμα και με την πρώτη ματιά, είναι εμφανές ότι οι Ιταλίδες λατρεύουν το vintage look και την πολυτέλεια. Τι περιλαμβάνει ακριβώς το Ιταλικό στυλ;

Οι βασικές αρχές της κομψότητας του Ιταλικού στυλ

Οι Ιταλίδες φημίζονται για το ταπεραμέντο τους αλλά και για τους δεσμούς τους με την παράδοση. Δε φοβούνται να πειραματιστούν με το στυλ τους, αναδεικνύοντας την αυτοπεποίθηση τους. Αν και είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τι ακριβώς περιλαμβάνει το Ιταλικό στυλ, αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι βασίζεται σε ρούχα και παπούτσια υψηλής ποιότητας, κατά προτίμηση από φυσικά υλικά και ανθεκτικά στο χρόνο. Το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο ενώ κάθε γυναίκα επιλέγει το στυλ που την κάνει να αισθάνεται μοναδική.

Με μία πιο προσεκτική ματιά στη γκαρνταρόμπα μίας Ιταλίδας, θα ανακαλύψουμε βασικές επιλογές όπως λευκά t- shirts ή μπλουζάκια σε γήινες αποχρώσεις και κασμιρένια πουλόβερ. Έντονα χρώματα και μοτίβα λειτουργούν ως ανατρεπτικά στοιχεία σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αξεσουάρ για ένα εκλεπτυσμένο look.

Πώς να αναδείξεις το Ιταλικό στυλ;

Το Ιταλικό στυλ είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Ένα καλοραμμένο παλτό ριγμένο πάνω από ένα μάξι φόρεμα είναι πάντα μία καλή επιλογή για κάθε περίσταση ενώ ένα κοστούμι με σχέδια είναι εξίσου κατάλληλο. Oversized γυαλιά ηλίου, κασκόλ σε έντονα χρώματα, δερμάτινα αξεσουάρ και χρυσά κοσμήματα αποτελούν αγαπημένες επιλογές των Ιταλίδων.

Ιταλικό στυλ: τα βασικά στοιχεία μιας γκαρνταρόμπας

Τα εντυπωσιακά κοσμήματα κάνουν το styling ακόμη πιο εντυπωσιακό, όπως και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αποτελώντας νούμερο ένα επιλογή στην γκαρνταρόμπα των Ιταλίδων. Το ιταλικό στυλ διακρίνεται, επίσης, για τις μίνι φούστες, τα κοστούμια και τα άνετα υφασμάτινα παντελόνια που τονίζουν τις γυναικείες καμπύλες.

Έμπνευση και συμβουλές για κάθε γυναίκα

Θέλετε να μοιάζετε με μια Ιταλίδα; Απλώς επιλέξτε τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας με τόλμη και να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να είστε ο εαυτός σας τονίζοντας τα δυνατά σας σημεία: ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή φούστα για να τονίσετε τη μέση σας ή γυαλιά ηλίου που προσθέτουν μία δόση μυστηρίου στην εμφάνιση σας!

Διάβασε περισσότερα άρθρα