Ανάγνωση σε 2 λεπτά 23 Φεβ 2024

Πώς θα φορέσουμε το Streetwear;

Συντάκτης: Konstantina
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Είναι η τάση που ξετρελαίνει άντρες και γυναίκες αλλά αν θέλουμε πραγματικά να την αξιοποιήσουμε, πρέπει να ρίξουμε μια προσεχτική ματιά στις πληροφορίες που ακολουθούν.

Τι είναι το streetwear;

Streetwear -ή street fashion- είναι ο όρος για τα ρούχα που είναι άνετα και βασίζονται στη σπορ εμφάνιση. Δεν πρόκειται για μια τάση που ακολουθούμε τυφλά, αλλά που ερμηνεύουμε ελεύθερα, ανάλογα με το στυλ μας. Καθώς τα πάντα γύρω μας εξελίσσονται διαρκώς, φυσικό είναι οι δρόμοι να αποτελούν βασική πηγή έμπνευσης γι’ αυτή τη διαχρονική μόδα που έχει σημαία της τη λειτουργικότητα.

Οι ρίζες της πάνε πίσω στη δεκαετία του ’70, όταν στις μητροπόλεις άρχισαν να επικρατούν νέοι τρόποι ντυσίματος, προσανατολισμένοι στο αθλητικό look. Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, κυριάρχησαν οι τάσεις του σερφ, της χιπ-χοπ και του γκράφιτι. Σήμερα, δεν υπάρχει μέρος της γης που να μην επηρεάζεται από το streetwear. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι ότι το συγκεκριμένο στυλ δεν αφορά μόνο σε ρούχα και αξεσουάρ, αλλά αποτελεί κι έναν τρόπο να εκφράζουν οι άνθρωποι τις πεποιθήσεις τους ή και να ξεχωρίζουν στο πλήθος.

Streetwear για γυναίκες

Οι γυναίκες για παράδειγμα μπορούν μέσα από το streetwear να προβάλουν τις στυλιστικές προτιμήσεις τους, δημιουργώντας εκπληκτικά outfits χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Βάση τους είναι πάντα η άνεση στα ρούχα, με απαραίτητο αξεσουάρ τα sneakers και συνδυασμούς αθλητικής και ταυτόχρονα θηλυκής εμφάνισης. Αυτά που κυρίως προτιμούν είναι τα oversized, υπέρ-άνετα ρούχα, τα πολύ στενά πανταλόνια με τρύπες, τα joggers – όλα φορεμένα με διάφορους τρόπους- τα κοντά όπως και τα μακριά τοπ, τα T-shirts σε ρόλο φορέματος και τις κουκούλες. Στα πανωφόρια κάνουν θραύση τα denim σακάκια, τα bomber ή τα φούτερ, ενώ από αξεσουάρ, για τις πιο τολμηρές, παίζουν επίσης τα προκλητικά κοσμήματα και τα ψηλοτάκουνα.

Streetwear για άντρες

Μεγάλη σημασία για τους άντρες έχουν η άνεση και η ελευθερία επιλογών. Τα πανταλόνια φόρμας είναι πάντα μια καλή λύση, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με αξεσουάρ που ξεχωρίζουν. Κι ενώ δεν τους τρομάζουν τα έντονα εμπριμέ και τα δυνατά χρώματα, προτιμούν να τηρούν ισορροπίες με τις πιο ουδέτερες αποχρώσεις. Συχνά, καταφεύγουν στο layering, συνδυάζοντας βασικά κομμάτια με αθλητικά ρούχα και αξεσουάρ.

Γενικά, το streetwear βασίζεται στον εντυπωσιασμό μέσα από την απλότητα. Τα χαλαρά T-shirts δείχνουν ωραία και με στενά και με φαρδιά πανταλόνια, ενώ τα πουκάμισα εμφανίζονται συχνά, δεμένα ατημέλητα γύρω από τη μέση. Άκρως απαραίτητα στο κρύο τα jeans, τα bomber jackets και οι ζακέτες-παπλώματα, όπως κι ένα T-shirt πάνω από μακρυμάνικο. Όσο για τα αξεσουάρ, κι εδώ θριαμβεύουν τα καπελάκια του baseball, όπως όμως και οι σκούφοι. Μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει επίσης ανάμεσα στα τσαντάκια μέσης και τα ογκώδη σακίδια.  Τέλος, τα sneakers πρωταγωνιστούν σε όλους τους συνδυασμούς, συχνά με κάλτσες σε εκτυφλωτικές χρωματικές αντιθέσεις.

Διάβασε περισσότερα άρθρα